Hitte? Geef jezelf bloot!

De zomer laat zich nu echt zien en voor velen staat de vakantie voor de deur. Tijd om te ontspannen: het werk en collega’s, klanten, opdrachtgevers even te laten voor wat ze zijn en lekker genieten. Zelf wonen we vlakbij het strand. Deze zomer voor ons geen reis naar een mooie streek in Europa, zoals de afgelopen jaren, maar heerlijk vakantie vieren in eigen land. Enmet dit weer is er niets heerlijker dan naar het strand te gaan. Maar ja, die eerste keer de kleren uit vind ik altijd wel spannend. En jij? Veel mensen vinden het lastig om zichzelf bloot te geven. In mijn werk kom ik dat ook vaak tegen, met name bij teamontwikkeling. Moet ik mijzelf bloot geven aan mijn collega’s? luidt letterlijk de vraag die ik regelmatig krijg. Een mooie vraag om deze laatste InspiratieWijzer voor de zomer eens op in te gaan.

In deze InspiratieWijzer:

  • moet ik mijzelf blootgeven t.o.v. collega’s?
  • met plezier leren zonder je doopzeel te lichten
    van goed functioneren naar high performing
  • interessant leesvoer voor tijdens de vakantie
    een persoonlijke ontboezeming
Juli2015_01

IN DEZE INSPIRATIEWIJZER

Moet ik mijzelf blootgeven t.o.v. collega’s?
Een praktijkvoorbeeld uit een teamtraject Definitie van een succesvol team De waarde van persoonlijkheidstypering

Van goed functioneren naar high performance
Een inspirerend magazine om te lezen tijdens de vakantie, zinvol en leuk lezen!

Een persoonlijke ontboezeming
De InspiratieWijzer is bedoeld om inspiratie en wijsheid te brengen op het vlak van persoonlijke en teamontwikkeling in een professionele omgeving. Dit geeft medewerkers, leidinggevenden en ondernemers meer mogelijkheden en daarmee meer plezier èn resultaat in hun werk. De onderneming of organisatie verkrijgt hiermee meer veerkracht.

Moet ik mijzelf blootgeven t.o.v. collega’s?

Afgelopen maand was er iemand in een teamtraject die zich duidelijk niet wilde blootgeven, Sandra*. Sandra was één van de acht teamleden van een team dat werk verricht in de verzorgingsbranche. Persoonlijk heb ik een warm hart voor deze mensen. Zoals we allemaal weten zijn de omstandigheden (lees budgetten) in de zorg momenteel niet rooskleurig (da’s pas echt iets om je zorgen over te maken). Zorgverleners kenmerken zich doordat ze goed voor anderen kunnen zorgen. En dat betekent in de praktijk vaak dat ze minder goed voor zichzelf opkomen.

De manager van dit zorgteam vindt het belangrijk om als onderdeel van een duurzame samenwerking ook tijd en aandacht aan het eigen team te besteden. Ik kreeg opdracht voor een teamtraject gebaseerd op de kleurendynamica van Insights. Het traject bestond uit vier dagdelen te beginnen met een workshop persoonlijke effectiviteit. Sandra kwam de eerste dag te laat en ze maakte via haar lichaamtaal duidelijk dat ze geen zin had in dit traject. Bij de eerste oefening gaf ze aan dat dit niets voor haar was en deed ze niet mee. Indirect deed ze een beroep op mij om haar weg te sturen, maar dat zou te makkelijk zijn. Dan kreeg ze wat ze wilde en zou ze niets nieuws leren. En daarbij zou ze dan geen deel uitmaken van het teamtraject. I.p.v. haar weg te sturen of zelf zenuwachtig te worden, ben ik haar tempo gaan volgen. Met welke onderdelen kon ze wel meedoen? Welke stap wilde ze zelf maken gedurende dit traject? Wat is haar aandeel in dit team? En wat heeft ze nodig om optimaal te functioneren?

Juli2015_02

Wat voor masker draag jij: bijt je van je af terwijl je het helemaal niet slecht bedoeld? Of ben je altijd vriendelijk terwijl je wat vaker van je af zou willen bijten? Door haar grenzen te respecteren en gelijkertijd door haar uit te dagen kleine stapjes te maken, kwam Sandra steeds meer los.

Juli2015_03

In juni 2010 schreef ik over kwetsbaarheid en onkwetsbaarheid in de InspiratieWijzer Saamhorigheid. Klik hier om te lezen over manieren waarop we contact maken en contact vermijden (isoleerstijlen).

Sandra’s bijdrage aan het team werd duidelijk èn werd zeker ook gewaardeerd door haar collega’s. De teamleden leerden hoe ze het beste met elkaar kunnen communiceren. Tijdens de teamanalyse werd de teamdynamiek helder en de teamleden leerden hoe ze onderlinge spanning (verhitte discussies) constructief kunnen benutten voor een optimaal resultaat. Kortom, het werd een traject waar de teamleden -en daarmee mijn opdrachtgever- uiterst positief over waren. En ik dus ook! Een succesvol team is een team waarin de teamleden elkaars kwaliteiten kennen, waarderen en benutten ten bate van het team. Is het nodig om jezelf helemaal bloot te geven tijden een teamontwikkeling? Goed nieuws: dat is niet noodzakelijk. Wel is het handig om te weten wat jouw kwaliteiten zijn en die van je collega’s. Ook levert het je veel op als je jouw manier van communiceren kunt afstemmen op de voorkeuren van je collega’s. En als de teamleden elkaars kwaliteiten benutten en elkaar weten aan te spreken wanneer dat nodig is, dan zijn de belangrijkste ingrediënten voor een goed functionerend team aanwezig.

Dit lijkt vanzelfsprekend, in de praktijk blijkt echter dat veel mensen over weinig zelf- en mensenkennis beschikken. Hier is snel en veel winst te behalen wanneer er met een persoonlijk-heidstypering, zoals Insights Discovery, wordt gewerkt. Dit staat garant voor leuke, interactieve sessies die veel positieve impact hebben op de teamprestaties. Wil je meer weten over effectieve teamontwikkeling? Neem dan contact met mij op!

Van goed functioneren naar high performing

Mooie voorbeelden van goed functionerende teams -ook wel High Performing Teams genoemd- vind je in de topsport. Menig bedrijf of organisatie laat zich met regelmaat inspireren door een topsporter die de sleutels tot succes komt delen. Hartstikke goed zolang je rekening houdt met de verschillen tussen sportteams en teams in de zakelijke markt. Hier heb ik recentelijk een artikel over geschreven, inclusief drie gouden tips die je kunnen helpen om je eigen team op een hoger plan te brengen. Klik hier om dit artikel te lezen.

Continu op topniveau presteren is een illusie, continu werken aan verbetering van teamprestaties is realiteit.

Geïnspireerd geraakt? Of heb je behoefte aan leuk en zinvol leervoer voor tijdens de vakantie? Eerder dit kwartaal heb ik samen met mijn Insights collega’s gewerkt aan verdieping van onze kennis en ervaring met High Performing Teams. Onze ervaringen hebben we uitgewerkt in een reeks interessante artikelen en gebundeld in een magazine. Klik hier om het magazine in te zien. Veel leesplezier!

 

p.s. Aan het begin van deze InspiratieWijzer heb ik een persoonlijke ontboezeming beloofd. Recentelijk heb ik mijzelf ook bloot moeten geven toen ik voor vakgenoten een Masterclass over Stress & Schaduw mocht verzorgen. Op deze dag kwam mijn professie (normale spanning) en persoonlijke visie (best spannend) op het werkzame leven samen, geheel op mijn unieke wijze gebracht (heel spannend).

  • Hoe werkt ons bewustzijn en welke rol speelt ons onbewuste wanneer we gestrest raken?
  • Waarom is het nodig om extra spanning te creëren om een topprestatie te leveren?
  • En wat kun je zelf doen om van conflicten te leren en deze dus zinvol te benutten?

Ondanks dat ik het behoorlijk spannend vond om mijzelf zo te laten zien, heb ik het beste van mijzelf gegeven en hier positieve reacties ontvangen. De volgende stap is mijn expertise beschikbaar te maken voor een groter publiek. De komende tijd zal ik een lezing, workshop en masterclass uitwerken voor de zakelijke markt. Nu al geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op zodat ik maatwerk kan leveren.

0 Reacties